Wikityöskentelyn ohjeita ja pelisääntöjä


Vinkkejä lukijoille

Ohjeita kirjoittajille

Wikien käyttöä kehittämisen tukena tarkastellaan yleisemmin Wikit ja muu sosiaalinen media -sivulla


Miten pääset mukaan Action Reading -wikiin ja Action Reading -kehittäjien verkostoon?

Action Reading -wikin jäseneksi pääset ilmoittautumalla sähköpostilla osoitteeseen kari.lahti ät psycon.fi . Kerro ilmoittaumisen yhteydessä muutamalla lauseella kuka olet, mikä action reading -menetelmässä kiinnostaa ja mitä odotat wikityöskentelyltä ja action reading -kehittäjien verkostolta. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostilla kutsun, jonka avulla määrittelet itsellesi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Kutsuviestin lähettäjänä on wikialustan palveluntarjoajana toimiva Wikispaces. Hyväksyttyäsi kutsun voit osallistua wikissä käytäviin keskusteluihin, kirjoittaa uusia arikkeleita ja muokata aikaisempia kirjoituksia. Kaikki Action Reading wikiin liittyneet ovat samalla mukana Action reading -kehittäjien verkoston toiminnassa.


Action Reading -wikin pelisääntöjä

- Action Reading -wikiä ei käytetä markkinointiin. Toteutetuista Action reading -ohjelmista kertominen ja niistä saatujen kokemusten jakaminen ei ole tässä tarkoitettua markkinointia. Tietoa avoimista Action reading -ohjelmista voidaan julkaista tätä varten perustetulla wikisivulla.

- Kirjoittajat, keskustelijat ja kommentoijat esiintyvät avoimesti omilla nimillään. Wikin jäseneksi liittymisen yhteydessä valitaan käyttäjätunnus, joka voi olla etunimisukunimi, sukunimietunimi, sukunimi+etunimen alku tai etunumi+sukunimen alku tai joku muu. Jotta kirjoittajan tunnistaminen olisi kaikissa tapauksissa mahdollista, jokainen tekee itselleen profiilin, jossa ovat vähintään nimi ja yteystiedot. Profiilia pääsee katsomaan klikkaamalla kirjoittajan käyttäjätunnusta ja sitten View member profile -painiketta. Henkilö itse voi muokata omaa profiiliaan klikkaamalla ensin sivun yläreunassa olevaa My account -painiketta ja sitten Edit profile -painiketta. Profiilin muokkaamisen jälkeen klikataan Save -painiketta. Profiiliin voi tehdä tavanomaisen wikisivun tapaan haluamallaan tavalla ja siellä voi olla linkkejä myös oman organisaation nettisivuille. Profiilin tekeminen ja muokkaaminen edellyttää kirjautumista wikiin.